Проросійський політик Шор пригрозив протестами на євросаміті у Молдові

21:00 07.05.2023

Позбавлений мандата депутата, лідер-втікач партії "Шор" Ілан Шор 7 травня пригрозив влаштувати акції протесту під час "Великих європейських зборів", що відбудуться в Кишиневі 21 травня, а також під час саміту Європейської політичної спільноти 1 червня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Шор заявив, що поліція завадила "десяткам тисяч людей" приїхати на акцію 7 травня до Кишинева, звинувативши президентку Маю Санду і партію "Дія і солідарність" (PAS) в узурпації влади. "Ми не кидаємо як у Грузії коктейлі Молотова в парламент, ми не б'ємося з поліцейськими. Ми – просто народ, який втомився жити, як ви нас змушуєте. Народ Молдови доведений до ручки. Не переживайте, наша відповідь буде, і вона буде жорсткою", – пригрозив він.

За словами Шора, 21 травня, у день проведення "Великих європейських зборів", він має намір зібрати в центрі Кишинева своїх прихильників. "Нас буде більше, ніж ти звезеш незаконно. Я тобі обіцяю, що саме цього дня тобі в очі подивляться десятки, а, можливо, тисячі або сотні тисяч знедолених тобою людей", – заявив він.

Крім того, Шор пригрозив, що 1 червня, у день проведення саміту Європейського політичного співтовариства, його прихильники влаштують у Кишиневі акції протесту. "Я вам обіцяю 1 червня спонтанні мітинги на кожному перехресті. Слогани для 1 червня: "No, Мая!", "СТОП, Мая!", "Take away, Мая!". Це побачать усі європейські лідери по всьому їхньому маршруту", – заявив він.

Ще на цю тему