У Кишиневі протестують прибічники проросійської партії "Шор", вже 27 затриманих

16:30 07.05.2023

"Рух для народу", до якого входять активісти і політики, зокрема з проросійської партії "Шор", проводить черговий мітинг у центрі Кишинева.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

Учасники акції зібралися біля будівлі парламенту і вимагають відставки президента і законодавчого органу та проведення дострокових виборів.

Учасники протесту перекрили одну зі смуг руху на проспекті Штефана чел Маре.

Поліція повідомила про затримання 27 учасників акції протесту. За інформацією правоохоронців, усіх їх відвели у відділення поліції для перевірки документів.

У поліції зазначили, що затримали учасників акції, які поводилися підозріло. Четверо із затриманих уже зізналися поліцейським, що вирішили брати участь в акції, оскільки їм пообіцяли винагороду. Поліцейські нагадали, що за учасників акції відповідають її організатори.

У поліції розповіли, що виявили у деяких учасників протестів партії "Шор" легкозаймисті речовини, які, за словами протестувальників, вони мали намір використовувати для підпалу певних об'єктів.

Зазначимо, що цього разу протест відбувається без участі депутатки від партії "Шор" Марини Таубер, яку 1 травня затримали в аеропорту Кишинева і помістили під домашній арешт.

Ще на цю тему