До Києва прибула делегація США з питань економічної допомоги Україні

21:00 29.04.2023

До Києва прибула американська делегація з питань економічної допомоги України. 

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк, пише ZN.UA.

Вказано, що до столиці приїхали гендиректор Корпорації міжнародного фінансування США (U.S. International Development Finance Corporation, DFC) Скотт Натан, помічниця адміністратора USAIDEurope Ерін МакКі та координаторка Держдепу щодо допомоги у Європі Марія Лонгі. 

Бріджит Брінк зазначила, що члени делегації планують підписати з президентом України Володимиром Зеленським договір на 25 млн доларів інвестицій Міжнародної фінансової корпорації розвитку (DFC) у Horizon Capital. Ці кошти будуть спрямовані на допомоги малому та середньому бізнесу, що швидко розвивається.

«Ми маємо діяти терміново, щоб допомогти економіці України не просто вижити, а й процвітати. Підтримуючи оборону України, ми також інвестуємо в українське майбутнє», – зазначила Брінк.

На думку екскерівника Ради НБУ Богдана Данилишина, «Наша економіка витриваліша, ніж ми думали, але й роботи попереду чимало». У статті для ZN.UA він підбив проміжні економічні підсумки та розказуючи про основні завдання, які постануть перед урядом і НБУ у найближчій перспективі.
 

Ще на цю тему