Україна закликає Ізраїль скасувати чемпіонат Європи з самбо через участь росіян і білорусів

08:00 20.04.2023

Посольство України в Тель-Авіві закликає Міністерство культури і спорту Ізраїлю та муніципалітет Хайфи скасувати проведення чемпіонату Європи з самбо за участю російських та білоруських спортсменів.

Про це українське представництво заявило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми висловлюємо протест Міністерству культури і спорту та муніципалітету Хайфи через проведення чемпіонату Європи з самбо. російські та білоруські спортсмени беруть участь у змаганнях, спонсорованих російською урядовою організацією, яку бойкотують усі західні країни», - зазначило посольство.


Диппредставництво наголосило, що білорусь як партнер у збройній агресії проти України також несе відповідальність за злочини проти людства, що скоєні в Україні.

«росія використовує конкуренцію як ідеологічну зброю для поширення пропаганди та відбілювання своїх злочинів. Велика трибуна для цих двох злочинних режимів є наругою над пам’яттю сотень тисяч громадян України, серед яких понад 220 українських спортсменів, які віддали життя в боротьбі за майбутнє демократичної європейської країни», - підкреслюється в заяві.

Ще на цю тему