Судновласник відсудив у Росії майже 30 млн грн за знищене судно в українському порту

20:40 13.04.2023

Суд зобов’язав Росію виплатити клієнту юридичної фірми Interlegal майже 30 млн грн компенсації за потоплене ракетами в українському порту судно. 

Про це повідомила прес-служба Interlegal, пише видання Порти України.

Велосипед або їде вперед, або падає. І ми дуже сильно любимо людей, які теж так думають і готові інвестувати свої час, сили та фінанси в майбутнє. В одній з таких справ судно клієнта було потоплено ворожими ракетами, де команда Interlegal провела активну роботу по проекту: зібрали всі необхідні докази; повідомили про подію Регістр, Морську адміністрацію та представників порту; звернулися до органів СБУ із заявою про вчинення невстановленими представниками збройних формувань російської федерації кримінального правопорушення; організували транспортно-товарознавчу експертизу судна; супроводили спір проти іншої держави в умовах війни. Потім близько восьми місяців плідної роботи команди по проекту та voilа — заслужена перемога”, — повідомила юрфірма.

Наразі клієнт має як мінімум дві чітких бенефіти: а) моральне задоволення від того, що він готовий рухатися вперед за будь-яких умов; б) правову та дієву підставу для компенсації шкоди та всіх витрат за втрачене майно.

Варто говорити, що світ не такий ідеальний і не всі постраждалі зможуть отримати компенсацію через агресію? Отримають ті, хто не боявся, і наш клієнт серед таких, бо цей шлях потрібно пройти вже зараз, щоб встигнути на своє одразу після перемоги. Тому ми рухаємось далі і працюємо сильніше, ніж будь-коли, бо вдалішого часу для справедливості не буде”, — наголосили в Interlegal.

У травні 2022 року юристи Interlegal оголосили про початок супроводження спору щодо стягнення збитків з держави-агресора Російської Федерації за обстріляне на початку масштабного російського військового вторгнення окупаційними військами торгове судно під іноземним прапором в Маріупольському морському порту. Для подання скарги було обрано суд в Україні.

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів повномасштабного вторгнення флот РФ поцілив щонайменше у вісім цивільних суден в Азовському і Чорному морях і в Бузькому лимані. Піддаються обстрілам також морські порти. Росіяни називають це «антитерористичною операцією».
 

Ще на цю тему