Молдова: затриманим за підозрою в підготовці заворушень у Кишиневі продовжили арешт

17:00 08.04.2023

Шістьом із семи осіб, яких 12 березня затримали за підозрою у намірах організувати безлади у Кишиневі на тлі протестів популістської партії "Шор", продовжили арешт ще на місяць. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда". 

У прокуратурі з боротьби з організованою злочинністю повідомили, що суд схвалив продовження запобіжного заходу щодо 6 із 7 підозрюваних, яких затримали 12 березня за підозрою в намірах ораганізувати безлади на тлі протестів партії "Шор" і "Руху для народу". 

Щодо сьомого затриманого питання розглянуть 10 квітня. 

Як повідомлялося, 12 березня керівник Нацполіції Молдови Віорел Чернеуцану розповів, що російські спецслужби планують дестабілізувати Молдову, зокрема за допомогою антивладних протестів, організованих партією "Шор".

РФ планувала до 2030 року встановити політичний контроль над Молдовою – розслідування
 

Він повідомив про арешт громадянина Росії, який прибув до Кишинева 9 березня і, як вважається, мав навчати агентів, які повинні були реалізовувати наміри. 

Організатори майбутніх безладів нібито сформували 10 груп чисельністю по 10 осіб, яких готували до акцій. Дії провокаторів координували з Росії, а за реалізацію задуму нібито обіцяли винагороду у розмірі 10 тисяч доларів. Напередодні протесту сімох з підозрюваних затримали, 14 березня суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту на 30 діб.

Ще на цю тему