МЗС Молдови відповіло Захаровій, якій привиділась «цензура» у Кишиневі

12:20 07.04.2023

Міністерство закордонних справ Молдови в четвер відповіло на заяви речниці російського зовнішньополітичного відомства Марії Захарової, яка закидає молдовській владі цензуру, тотальний контроль і пригнічення опозиції.

Про це йдеться в коментарі відомства, що є в розпорядженні "Європейської правди".

На брифінгу в середу Захарова згадала про Копенгагенські критерії вступу до ЄС і риторично спитала, як вони співвідносяться із тим, що "країною керує людина з румунським паспортом", "закриваються ЗМІ, блокується альтернативна точка зору".

У молдовському МЗС привітали той факт, що Захарова ознайомлена з Копенгагенськими критеріями, водночас назвали її заяви такими, що "не відповідають дійсності і є неприйнятними у відносинах з нашою країною".

Там нагадали, що згідно з індексом свободи преси, опублікованим міжнародною неурядовою організацією "Репортери без кордонів", Молдова посідає 40 місце, що на 49 пунктів краще, ніж у 2020 році, тоді як Російська Федерація – 155 місце зі 180 можливих.

"На додаток до Копенгагенських критеріїв, ми пропонуємо пані Захаровій перечитати російську Конституцію, яка, серед іншого, гарантує кожному свободу думки і слова, право шукати, отримувати, передавати, виробляти і поширювати інформацію будь-яким законним способом", – додали у відомстві.

МЗС Молдови окремо побажало Росії, аби ці положення "були повністю і безумовно виконані для забезпечення захисту прав і свобод в інтересах усіх громадян Російської Федерації".
 

Ще на цю тему