Уряд оновив план заходів з реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції Криму

12:00 05.04.2023

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до плану заходів з реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, врахувавши умови воєнного стану та ймовірність звільнення півострова вже найближчим часом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Звільнення Криму – неминуче. Вже зараз держава має підготуватися до повноцінного відновлення української влади в Криму. Передусім – сформувати надійний кадровий резерв відновлення. Ці громадяни мають забезпечити не тільки відродження державного управління, а й відновлення справедливості. Ми маємо чіткий план дій, за кожним пунктом закріплені відповідальні виконавці», – сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Загалом план включає 127 актуалізованих заходів. Він стосується таких сфер, як захист прав громадян України та юридичних осіб, законні інтереси яких були порушені внаслідок збройної агресії; соціальна та гуманітарна політика; міжнародне співробітництво; економічна політика; оборонна та безпекова складові.

Також включено нові заходи, серед яких: розробка законопроєкту «Про правовий режим на деокупованих територіях»; формування резерву працівників для комплектування судових, правоохоронних, державних органів; створення військової адміністрації для діяльності на території АР Крим; медична, реабілітаційна, психологічна адаптація ветеранів війни та звільнених з російського полону осіб.

Нагадаємо, постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева 24 березня заявила, що стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя закріпить ключову тезу, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму.

Секретар РНБО Олексій Данілов 2 квітня окреслив 12 кроків деокупації Криму, де серед іншого йдеться про покарання гауляйтерів та колаборантів, звільнення ув’язнених українців та кримських татар, демонтаж Кримського мосту та перейменування Севастополя на Ахтіар.
 

Ще на цю тему