Крупний світовий трейдер сільськогосптоварів припинить експорт зерна з Росії вже влітку

10:40 05.04.2023

Один із найбільших у світі трейдерів сільськогосподарських товарів, компанія Louis Dreyfus (LDC) припинить експорт зерна із Росії з 1 липня 2023 року. 

Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті компанії, пише видання Порти України.

Наразі LDC оцінює варіанти передачі свого бізнесу та активів новим власникам.

LDC продовжить свою діяльність у Росії до того часу, поки процес буде завершено, у відповідності з усіма застосовними законами і правилами. Компанія опублікує додаткову інформацію, коли це буде доречно”, — зазначається у заяві.

Louis Dreyfus Company — глобальний постачальник та переробник сільськогосподарської продукції. LDC працює у Росії з 1864 року. Згідно з даними офіційного сайту, компанія володіє в Росії 8 елеваторами з сумарним обсягом зберігання 900 тис. тонн і зерновий термінал в Азові «Агропорт Устя Дону». Крім того, LDC брала участь у спільному підприємстві з розробки та будівництва глибоководного терміналу на Таманському півострові.

Раніше про свій вихід з російського ринку повідомив зернотрейдер Viterra, який володіє 50% Таманського зернового терміналу. Це також має статися на початку нового маркетингового року — з 1 липня 2023 року.

Також із 1 липня 2023 року припинить експорт зерна з Росії дочірнє підприємство американської корпорації Cargill. Експортні активи Cargill включають частку в портовому терміналі в Новоросійську та термінал у Ростові-на-Дону.

У березні 2022 року, після початку масштабного російського військового вторгнення до України, глобальні торговці сільськогосподарськими товарами Cargill, ADM, Viterra та LDC заявили, що скорочують бізнес-діяльність в Росії, але продовжуватимуть працювати з «необхідними» продуктами харчування.
 

Ще на цю тему