Ердоган розкритикував посла США за зустріч з лідером опозиції: Наші двері для нього зачинені

14:20 03.04.2023

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував посла США Джеффа Флейка за зустріч із лідером турецької опозиції, який є його основним конкурентом на президентських виборах.

Про це повідомляє TRT Haber, пише Європейська правда.

Флейк зустрівся в Анкарі з лідером Республіканської народної партії Кемалем Киличдароглу, який є кандидатом у президенти від об’єднаної опозиції і головним суперником Ердогана на виборах 14 травня.

"Ми повинні дати Америці урок на цих виборах. Це ганьба, треба більше думати. Ви посол. Ваш адресат тут - президент", - сказав Ердоган у неділю.

Він також дав зрозуміти, що американський посол більше не потрапить на зустріч до офісу президента.

"Наші двері для нього зачинені, ви його більше не побачите. Чому? Ви будете знати своє місце. Ви будете знати свій обов'язок як посол. Ви дізнаєтеся, як працює посол", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, соціологічні опитування за півтора місяця до парламентських виборів у Туреччині свідчать, що правий альянс на чолі з Партією справедливості та розвитку (АКК) чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана може втратити більшість.

На початку березня президент Туреччини офіційно призначив парламентські та президентські вибори в Туреччині на 14 травня - на місяць раніше від запланованого терміну.

За даними опитувань, Киличдароглу має шанс перемогти на виборах у травні.
 

Ще на цю тему