Блінкен особисто закликав лаврова звільнити журналіста WSJ

09:20 03.04.2023

Очільники зовнішньополітичних відомств США й Росії Ентоні Блінкен і Сергій Лавров провели першу з липня 2022 року телефонну розмову.

Про це повідомляє МЗС Росії, передає Цензор.НЕТ

У Москві заявили, що міністри обговорювали незаконне затримання в Росії журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, якого звинуватили у шпигунстві.

Лавров, як ідеться в повідомленні російського МЗС, сказав Блінкену про "нагнітання" ситуації у ЗМІ, й те, що Гершкович нібито був "узятий на гарячому під час спроби отримання секретних відомостей, здійснюючи під прикриттям журналістського статусу збирання даних, що становлять державну таємницю".

"Під час бесіди порушувалися також деякі актуальні питання двостороннього характеру", – додали в російському відомстві, не уточнивши, про що йдеться.

Блінкен прокоментував розмову у своєму твіттері: "Я розмовляв сьогодні з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, щоб висловити нашу глибоку стурбованість неприйнятним затриманням Росією журналіста Евана Гершковича, громадянина США. Я також закликав звільнити Гершковича та незаконно затриманого громадянина США Пола Уілана".

Нагадаємо, журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича затримали в Росії. Його звинувачують нібито у "шпигунстві за підприємством російського ВПК".
 

Ще на цю тему