В окупованому Криму на базах міноборони рф тренуються «вагнерівці» 

20:00 01.04.2023

Найманці та інструктори ПВК «Вагнер» активно використовують для тренувань Ангарський загальновійськовий полігон - базу 126-ої бригади берегової оборони Чорноморського флоту РФ у Перевальному в окупованому Криму.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив військовий експерт, кримчанин Владислав Селезньов.

Зокрема, на полігонах в Перевальному навчаються бійці так званого розвідувально-штурмового підрозділу «Конвой», яких кримські пропагандисти називають «аксеновцами». Цей підрозділ входить до складу одного з батальйонів гауляйтера Криму Сєргєя Аксьонова «Ливадия», яким керують наближені до Прігожина «вагнерівці», серед них — Константін Пікалов з позивним «Мазай».

Для навчання найманців Аксенова-Прігожина використовуються полігони, військова техніка і персонал, який відноситься до складу Збройних сил РФ.

«На тлі публічного конфлікту між Прігожиним і Шойгу очевидно: бізнес понад усе. Мета колаборації — створити пристойні умови для підготовки найманців приватних військових компаній, які будуть брати участь під тим чи іншим прапором у так званій «СВО». Всі ці процеси відбуваються у чіткий і злагодженій комунікації», — повідомив Владислав Селезньов.

Він також пояснив мотивацію Аксенова роздавати земельні ділянки учасникам так званої «СВО» на західному узбережжі Криму: «Вони намагаються створити такий собі осередок учасників [війни] і ветеранів, які б розуміли, заради чого і чому вони мають захищати Крим».

Експерт також назвав цілком ймовірним створення бази ПВК «Вагнер» у Криму, втім висловив сумніви, чи встигнуть окупанти побудувати і облаштувати її, зважаючи на наміри Збройних Сил України звільнити півострів.

Ще на цю тему