Кулеба закликав Британію не пустити російських і білоруських тенісистів на "Вімблдон"

20:40 31.03.2023

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у п’ятницю закликав британську владу не видати візи спортсменам із Росії та Білорусі, яких допустили до участі у тенісному турнірі "Вімблдон".

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Кулеба написав у Twitter.

За словами українського міністра, рішення "Вімблдону" дозволити російським і білоруським гравцям змагатися є "аморальним".

"Чи припинила Росія свою агресію або звірства? Ні, просто "Вімблдон" вирішив піти назустріч двом співучасникам злочину. Я закликаю уряд Великої Британії відмовити їхнім гравцям у візах", п – зазначив він.


Як стало відомо раніше у п’ятницю, організатори одного з найголовніших тенісних турнірів світу "Вімблдону" скасували заборону на участь російських та білоруських тенісистів.

Водночас для участі в турнірі тенісисти з РФ і Білорусі будуть зобов’язані підписати "декларацію про нейтралітет" і не отримувати фінансування від своїх держав.

Також організатори обіцяють застосовувати підхід "нульової толерантності" до будь-яких прапорів, символіки або інших дій, які підтримують Росію, Білорусь або війну.

Ще на цю тему