Російські та білоруські тенісисти зможуть зіграти на Вімблдоні - одному з чотирьох турнірів Великого шолома.

19:00 31.03.2023

Російські та білоруські тенісисти, яких минулого року не було допущено до Вімблдону, цьогоріч зможуть взяти участь в турнірі за певних умов, повідомляє wimbledon.com.

«Ми маємо намір приймати заявки від російських і білоруських гравців за умови, що вони виступають як нейтральні спортсмени», — йдеться у заяві.

Українська тенісистка Марта Костюк на турнірі Miami Open 2023 (Фото:Geoff Burke-USA TODAY Sports)
Українська тенісистка Костюк відмовилась тиснути руку російській суперниці на Miami Open
Крім цього, тенісистам заборонено висловлювати підтримку вторгнення Росії в Україну, а гравці, які отримують фінансування від Росії або Білорусі, в тому числі від компаній, які перебувають під керуванням або контролем цих держав, до турніру допущені не будуть.

«Ми вважаємо, що, враховуючи всі фактори, це найбільш відповідні заходи для Вімблдону цього року. Якщо обставини суттєво зміняться з цього моменту до початку чемпіонату, ми розглянемо та відреагуємо відповідним чином», — заявив голова Всеанглійського клубу Ян Х’юїтт.

Слід зазначити, що минулого року росіянам та білорусам було забороннено брати участь в тенісних турнірах на території Великої Британії, за що Вімблдон було позбавлено рейтингових очок.

Вімблдон-2023 відбудеться з 3 по 16 липня.

Ще на цю тему