Європейські борці з корупцією будуть перевіряти використання грошей ЄС в Україні

17:20 28.03.2023

Європейське управління із запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) отримало доступ до документів або іншої інформації в українських держорганах, щодо технічного та фінансового управління операціями, які частково або повністю фінансуються Євросоюзом. 

Таку адміністративну домовленість підписали голови Державної аудиторської служби та OLAF у Києві, пише ZN.UA.

Зазначається, що документ підписано з метою захисту фінансових інтересів Євросоюзу шляхом боротьби з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю для забезпечення оптимального використання наявних ресурсів, йдеться у повідомленні.

Держаудитслужба в межах компетенції надаватиме OLAF усю необхідну допомогу щодо проведення розслідувань на території України.

Сторони також мають намір співпрацювати у сфері оцінки загроз та аналізу ризиків, а також у сфері навчання.

"Обмін інформацією, методологічна підтримка експертів та компетентних органів ЄС є особливо актуальною, оскільки значна зовнішня двостороння та багатостороння фінансова підтримка, що надається нашій країні, має вирішальне значення для підтримки стабільності нашої держави", — заявляють у Держаудитслужбі.

OLAF розслідує шахрайство з бюджетом ЄС, корупцію та серйозні неправомірні дії у європейських установах, а також розробляє політику боротьби з шахрайством для Європейської комісії.
 

Ще на цю тему