В Україні запустили онлайн-курс про державну політику реінтеграції Криму / Відео

12:00 24.03.2023

Для всіх, хто цікавиться держполітикою в контексті тимчасової окупації Криму, запустили безкоштовний онлайн-курс «ProKrym: державна політика реінтеграції Криму».

Про це повідомило Представництво президента України в АР Крим у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Спільно із Фондом «Східна Європа» створили та запустили онлайн-курс «ProKrym: державна політика реінтеграції Криму», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в онлайн-курсі йдеться про історію Кримського півострова, зокрема у контексті розвитку корінних народів та українців; основні події та наслідки окупації для півострова та його населення; ключові нормативно-правові акти, позиції України щодо термінології та окремих важливих питань, пов’язаних з окупацією; кримські органи державної влади, які тимчасово переміщені та діють на підконтрольній території України; позиції міжнародних інституцій у контексті тимчасової окупації Криму; міжнародні судові процеси між Україною та росією.

«Цей курс розроблений для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, політиків і просто громадян України, які цікавляться питаннями державної політики в контексті тимчасової окупації Криму», - додали в Представництві.

Ведучі курсу - українські журналісти Вадим Карп’як та Ірина Славінська.

Свої коментарі про Крим дали запрошені українські експерти і представники органів влади: Таміла Ташева, Ірина Верещук, Антон Кориневич, Ігор Поночовний, Марія Томак, Арсен Жумаділов, Альона Луньова, Ольга Скрипник, Андрій Іванець.

«До всіх лекцій додані кримськотатарські субтитри. Після успішно складеного фінального тесту слухачі отримають сертифікат із 0,2 кредитами ЄКТС», - зауважили у відомстві.

Зазначається, що курс безкоштовний і доступний на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло» за посиланням.


 

Ще на цю тему