Росія спробує дістати з Чорного моря уламки американського безпілотника – Патрушев

09:20 16.03.2023

Росія спробує знайти уламки американського безпілотника MQ-9 Reaper у Чорному морі.

Про це заявив секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Я не знаю, зуміємо ми дістати чи ні, але те, що це робити треба, і цим займатимемося обов'язково. Сподіваюся, звичайно, на успіх", - сказав Патрушев.

"З приводу американського безпілотника – американці весь час кажуть, що вони не беруть участі у воєнних діях – це чергове підтвердження, що вони безпосередньо беруть участь у цих заходах, у війні", – заявив Патрушев. Він зазначив, що РФ на тлі цих подій продовжить "відстоювати свій суверенітет".

У свою чергу глава СЗР Сергій Наришкін, відповідаючи на запитання, чи має Росія можливість знайти ці уламки і вивчити їх, зазначив: "Мені здається, що можливості технічні такі є".

Нагадуємо, 14 березня ВПС США повідомили, що російський літак Су-27 зачепив гвинт американського безпілотника MQ-9 над Чорним морем, через що американським силам довелося збити MQ-9 у міжнародних водах.

У Міноборони РФ заявили, що американський безпілотник впав у Чорне море через свій різкий маневр, російські винищувачі з ним не контактували.

В Пентагоні при цьому твердять, що російський винищувач зазнав під час зіткнення з безпілотников певних пошкоджень. А в Білому домі кажуть, що США вжили заходів, щоб збитий дрон MQ-9 Reaper не потрапив у чужі руки.
 

Ще на цю тему