У Криму російські силовики затримали двох хлопців за символіку "Азова"

08:40 15.03.2023

У тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали двох жителів півострова за "використання та розповсюдження" символіки українського підрозділу "Азов", яка заборонена у росії.

Про це пише УНН, посилаючись на Крим.Реалії.

Деталі

Проросійський блогер, який співпрацює з російськими силовиками у Криму, Олександр Таліпов у своєму каналі в Telegram опублікував відео "публічних вибачень" хлопців. Один із них, Микола Савченко, розповів, що публікував фотографію із символікою "Азова" на своїй сторінці у соцмережі. Другий затриманий, Павло Корчака, сказав, що носив кофту із символікою підрозділу.

У чому саме звинувачують у затриманих, не повідомляється, зазначає видання. Минулого року росія внесла "Азов" до списку "терористичних організацій".

Як пише "Крим.Реалії", в росії та на тимчасово окупованих нею територіях продовжують переслідувати проукраїнських жителів. Зокрема проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своєму Telegram публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну.

Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за "дискредитацію" армії рф. Українська прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею "розпалювання національної ворожнечі та ненависті", повідомляє видання.

Ще на цю тему