Агентство США з міжнародного розвитку інвестує $44 мільйони в українській експорт зерна

12:00 04.03.2023

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про співпрацю з трьома українськими агротрейдерами. Разом вони планують інвестувати 44 млн доларів в інфраструктуру для експорту зерна.

США започатковують три нові партнерства для розвитку сільськогосподарського сектору України та збільшення поставок українського зерна до інших країн світу, повідомили представники USAID CNN, пише видання usm.media

Йдеться про українських агротрейдерів Grain Alliance, Kernel та Нібулон.

За прогнозами агентства, співпраця допоможе збільшити можливості України з відвантаження зерна на понад 3 млн тонн щорічно. Разом, USAID та ці організації планують інвестувати 44 млн доларів у розвиток інфраструктури зберігання та розширення зерносховищ.

Як пише Економічна правда, нові інвестиції будуть спрямовані на кілька терміналів: Ізмаїл та Рені в Україні та Чієрна-над-Тисою у Словаччині, де очікується збільшення експорту зерна. Операції містять будівництво для реконструкції зон завантаження суден. Крім того, для подальшого розвитку операцій у Словаччині Grain Alliance придбає перевантажувальний склад у цій країні.

Фінансування USAID спрямовується на закупівлі обладнання для завантаження зерна, тимчасових сховищ та відремонтованих локомотивів для використання в Україні.
 

Ще на цю тему