У Росії Райффайзен Банк призупинив відкриття рахунків новим юрособам

15:00 03.03.2023

У Росії Райффайзен Банк призупинив відкриття рахунків новим юридичним особам та додаткових валютних рахунків чинним корпоративним клієнтам. Обмеження поширюються на індивідуальних підприємців.

Спочатку така інформація з'явилася у профільних Telegram-каналах, потім її підтвердили у пресслужбі банку, пише російський "Коммерсантъ".

"Райффайзен Банк тимчасово припиняє відкриття рахунків новим клієнтам юридичним особам, а також обмежує відкриття нових рахунків у валюті чинним клієнтам юридичним особам", – йдеться у повідомленні банку.

У банку пояснили таке рішення великою кількістю заявок на розрахунково-касове обслуговування, з яким він не справляється через посилення перевірок та вимог банків-кореспондентів. Водночас Райффайзен Банк продовжить обслуговування лише клієнтів, які вже відкрили рахунки.

На початку січня стало відомо, що російські дочірні банки іноземних фінустанов, зокрема, Raiffeisen Bank International (Відень), Citibank (Нью-Йорк), Credit Europe Bank (Амстердам) та OTP Bank (Будапешт), надають кредитні канікули росіянам, які воюють в Україні.
Після цього Національний банк України наголосив на неприпустимості співпраці міжнародних банків із Росією та Білоруссю, закликав їх виконати свої обіцянки та остаточно вийти з ринку країни-агресора.
У січні управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США — підрозділ, що курує санкції, — почав розслідування щодо Raiffeisen Bank.

Теми:

Ще на цю тему