Росія та Китай підтвердили партнерство після зустрічі глав МЗС на G20

12:40 03.03.2023

Росія та Китай підтвердили свою співпрацю після зустрічі міністрів закордонних справ двох країн в Індії на тлі зростання геополітичного напруження через війну Москви в Україні.

Как пишет издание« Лига -нет »про це повідомляє CNN.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров зустрівся зі своїм китайським колегою Цінь Ганом у рамках зустрічі міністрів закордонних справ G20 у Нью-Делі.

У поширеній за підсумками зустрічі заяві МЗС Росії йдеться, що сторони відкинули спроби втручання у внутрішні справи інших країн, явно натякаючи на Сполучені Штати та їхніх союзників у НАТО.

За даними Міністерства закордонних справ Китаю, Цінь сказав, що Пекін підтримує будь-які зусилля, які сприяють миру в Україні, і продовжить відігравати конструктивну роль щодо цього.

Обидві сторони, за даними Китаю та Росії, підтвердили співпрацю та координацію, а також покращили стратегічну комунікацію.

НАТО бачить "ознаки" того, що Китай "розглядає і, можливо, планує" відправити зброю до Росії для використання у війні проти України та закликає не робити цього.

США вже шукають союзників для санкцій на випадок, якщо Китай допоможе РФ, пише Reuters.
2 березня в МЗС Китаю звинуватили США у "роздмухуванні вогню та брехні".

Європа на G20 збиралася добиватися гарантій від Китаю, що той не поставить зброю Росії. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Китай не починати постачати зброю Росії для війни проти України, натомість висловивши сподівання, що Пекін використовує свій вплив на країну-окупанта, щоб та вивела війська з чужої території.

Ще на цю тему