У січні частка російського дизпального у турецькому імпорті перевищила 70%

20:20 02.03.2023

Обсяги імпорту дизельного пального до Туреччини у січні обвалилися на 33%, до 765 тисяч тонн. Зменшення постачань було зумовлено високими показниками імпорту наприкінці року.

Про це свідчать дані турецького Інституту статистики, пише Enkorr.

У грудні до турецьких портів потрапило 1,137 млн тонн продукту, це максимальний обсяг за останні 17 місяців. Значне збільшення морських постачань призвело до заповнення резервуарів зберігання на терміналах, тому потреба в імпорті ресурсу на початку року була меншою. Головною країною-постачальником дизпального у січні, як і в грудні, була росія. Обсяги імпорту продукту з цього напрямку на початку року зменшилися на 12%, до 549 тис. тонн, проте частка російського дизелю у структурі імпортних постачань зросла з 55%, до 71%.

Обсяги експорту дизпального з Туреччини також зменшилися. У січні з турецьких портів було відвантажено 259 тис. тонн продукту, це на 16% менше, ніж у грудні. Основними напрямками постачань були Ліван (93 тис. тонн), Румунія (72,6 тис. тонн) й Іспанія (33 тис. тонн). Варто зазначити, що обсяги відвантаження дизпального з Туреччини до України у січні зросли у 4 рази – до 24 тисяч тонн.
 

Ще на цю тему