Андрій Клименко: Газовий факел на захопленому РФ в 2014 році Одеському родовищі / фото

17:40 27.02.2023

Газовий факел на захопленому РФ в 2014 році Одеському родовищі після ракетного удару ЗС України 20 та 26 червня 2022 року все ще яскраво палає. 

Про це повидомив Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook:

Фото 1

«На космічному знимку (1) від 23.02.2023 яскравий факел видно навіть крізь хмари. Масштабовані знимки (2) та (3) показують розташування факела.

Отже, з того часу природного газу власного видобутку (захоплене українське державне підприємство "Чорноморнафтогаз") на окупованому півострові майже немає.

Фото 2

Головним джерелом газопостачання є на цей час підводний газопровід через Керченську протоку, що був збудований 2016 року (йде південніше мосту через Керченську протоку).

Нагадаємо, що на захоплених газових платформах в північно-західній частині Чорного моря РФ дислокувала радіолокаційні пости, базувала диверсантів та викристовувала як майданчики для дозаправки військових гвинтокрилів.

Фото 3

Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних вдячна нашим волонтерам за космічний моніторинг.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу

 

Ще на цю тему