Франкомовний "рупор Кремля" RT France подав заяву про банкрутство

19:20 27.02.2023

Підтримуваний Кремлем телеканал RT France подав заяву про банкрутство і був призначений тимчасовий керуючий.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Politico із посиланням на рішення суду від 23 лютого.

1 лютого президент RT France Ксенія Федорова заявила в комерційному суді Нантерра про призупинення виплат і попросила відкрити "судову процедуру ліквідації", йдеться в документі. Призначення тимчасового керуючого - це перший крок.

RT France - французька дочірня компанія RT. З березня 2022 року RT і Sputnik заборонені до мовлення на європейській території через санкції, запроваджені лідерами ЄС після вторгнення Росії в Україну. Однак RT France, як і раніше, дозволено виробляти контент.

У грудні новий пакет санкцій торкнувся материнської компанії RT, що призвело до заморожування активів французької дочірньої компанії у Франції. У середині січня Федорова оголосила про закриття каналу.

Господарський суд Нантерра вирішив відкрити "процедуру спостереження" на шість місяців. Слухання призначено на 20 квітня "для того, щоб, за необхідності, винести рішення про продовження діяльності".

Нагадаємо, RT DE Productions, яка постачала контент пропагандистському телеканалу RT DE, що вів мовлення з Москви німецькою мовою, оголосила про припинення журналістської діяльності в Німеччині.

Ще на цю тему