Збройний переворот у Молдові малореальний, доки Україна має успіхи у війни з РФ - молдовський депутат

14:40 27.02.2023

Депутат від партії влади Молдови "Дія і солідарність" Оазу Нантой вважає малоймовірним збройний переворот у Молдові, доки російська армія зазнає поразки у боях в Україні.

Про це Нантой розповів у інтерв’ю "Європейській правді".

Депутат коментував реальність сценарію скидання влади у Молдові з огляду на передану Україною інформацію про плани Росії захопити аеропорт Кишинева.

Нантой відзначив, що у Молдові Росія витратила багато грошей на свою "п'яту колону" в надії, що вони "принесуть Путіну Молдову на блюдечку з блакитною облямівкою".

"Так, проблема наявності російської агентури в Молдові дійсно існує. Але я вважаю, що доти, доки путінський режим зазнає поразки на лінії фронту, ці всі сценарії нереалізовані", - зауважив молдовський політик.

Він підкреслив, що подібні спроби перевороту не можуть мати ефекту без місцевої підтримки.

"Місцева "п'ята колона" все-таки не божевільна, щоб іти на це в ситуації, коли український народ і українська армія героїчно протистоять путінській агресії. Потенційний ризик, звісно, є, але я не вважаю, що сьогодні є приводи для паніки або для якихось екстраординарних заходів щодо обмеження прав і свобод громадян", - пояснив Нантой.

Депутат також висловив переконання, що Україна має право розглядати військовий сценарій у Придністров’ї, однак не робитиме цього. 

На його думку, на лівому березі Дністра сьогодні немає охочих воювати проти України або проти Молдови. 

Дивіться повне інтерв'ю: Чи зайдуть ЗСУ в Придністров'я? Що коїться на кордоні з Молдовою? Що за істерика в РФ?

Ще на цю тему