Греція укріплює кордон, щоб зупинити біженців із постраждалих від землетрусів Сирії та Туреччини

11:40 27.02.2023

Греція посилила прикордонний контроль на сухопутному і морському кордоні з Туреччиною на тлі очікування нової хвилі прибуття людей, переміщених внаслідок землетрусів, що зруйнували південний схід Туреччини і північ Сирії.

Про це пише The Guardian, повідомляє "Європейська правда".

Сотні додаткових прикордонників почали патрулювати грецько-турецький сухопутний кордон в регіоні Еврос на вихідних, оскільки були посилені заходи на випадок надзвичайних ситуацій, щоб запобігти очікуваному потоку біженців.

"Масове переміщення мільйонів людей не є вирішенням проблеми", - заявив міністр міграції Греції Норіс Мітарачі, наголосивши на необхідності надання екстреної допомоги Туреччині і Сирії "до того, як це станеться".

Очікується, що частина людей, які залишилися без даху над головою в результаті землетрусів 6 лютого, які забрали понад 50 000 життів, попрямує до Європи навесні, якщо гуманітарна допомога не надійде.

Патрулі були відправлені після того, як Мітарачі закликав посилити захист кордонів континенту за допомогою посиленої інфраструктури спостереження і додаткових парканів.

На європейській конференції з управління кордонами, що відбулася в п'ятницю поблизу Афін, він пообіцяв, що розширення суперечливої стіни вздовж сухопутного кордону буде продовжено незалежно від того, чи буде це фінансуватися ЄС. Бар'єр завдовжки 25 км і заввишки 5 метрів має подвоїтися до кінця року.

Правоцентристський уряд також заявив, що закупить десятки нових кораблів берегової охорони для патрулювання островів Егейського моря, що виходять до турецького узбережжя, що свідчить про посилення позиції блоку по відношенню до біженців.

Нагадаємо, понад 600 осіб перебувають під слідством у Туреччині у зв'язку з обваленням будівель під час смертоносного землетрусу 6 лютого.

184 підозрюваних, включно з будівельними підрядниками і власниками нерухомості, вже заарештовані.

Ще на цю тему