Санду запросила Байдена в Молдову на тлі розкриття планів РФ про переворот

09:00 23.02.2023

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що запросила президента США Джо Байдена відвідати країну на тлі зростаючої загрози від РФ та розкриття планів Кремля про ймовірний переворот. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Санду зустрілася з Байденом у Варшаві, де зараз перебуває президент США. На своїй сторінці у Facebook вона написала, що на цій зустрічі запросила Байдена відвідати Молдову. 


"Я використала можливість цієї зустрічі, щоб передати президенту Сполучених Штатів, що в складній ситуації, в якій ми перебуваємо, з війною на кордоні, нам потрібна ще більша підтримка США для зміцнення нашої економічної стійкості", - написала Санду.

У Білому домі згодом повідомили, що Байден на зустрічі підтвердив підтримку суверенітету Молдови. 

"Я передала президенту Байдену, що молдовани хочуть залишатися частиною вільного світу, жити безпечно та реалізувати свою мрію про приєднання до Європейського Союзу", - написала також Санду.

Раніше повідомлялося, що Санду провела переговори і з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві.

Нагадаємо, 13 лютого Санду вийшла зі спеціальним брифінгом, на якому розкрила надані Україною деталі – Кремль нібито готував силові дії із залученням диверсантів з військовим вишколом з-поза меж країни – з Росії, Білорусі, а також Сербії і Чорногорії. 

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан пізніше підтвердив, що молдовській владі відомо про кілька сценаріїв дестабілізації ситуації в Молдові.

Детальніше на цю тему - у відеоблозі ЄвроПравди та у статті Молдова з переворотом: навіщо Мая Санду змінює уряд під загрозою гібридного нападу РФ

Ще на цю тему