Прем'єр Молдови про попередження Зеленського: "В РФ є кілька сценаріїв дестабілізації"

19:20 21.02.2023

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан підтвердив, що молдовській владі відомо про кілька сценаріїв дестабілізації ситуації в Молдові. 

Так він прокоментував заяви президента України Володимира Зеленського щодо можливих планів РФ провести державний переворот у Молдові, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TV8.

"Було і є кілька сценаріїв дестабілізації. Вони включають у себе кілька елементів, зокрема ті, які згадав президент Зеленський. Але наші інститути готові до таких викликів: восени ми пережили досить нестабільний період, у нас є солідний досвід, і ми готові до різних сценаріїв, спрямованих на безпеку Республіки Молдова", - сказав Речан.

Боррель: ЄС обговорює створення безпекової місії для Молдови
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія планує відкрити в Придністров'ї другий фронт і може використати аеропорт Кишинева для перекидання військ, після проведення держперевороту в Молдові. 

Він запевнив, що Україна готова буде допомогти владі Молдови в кризовій ситуації, якщо такий запит надійде.

Речан зазначив, що Молдова посилила свої можливості і готова до різних сценаріїв.

"Наша мета - забезпечити мир і стабільність у країні, включно з лівим берегом. Водночас Молдова виступає за мирне вирішення придністровського конфлікту. Сценаріїв багато, згадано тільки один зі сценаріїв і вони з'явилися не зараз. Ці сценарії розроблені з того моменту, як Росія почала війну", - заявив прем'єр-міністр Молдови.

Нагадаємо, 13 лютого президентка Молдови Мая Санду вийшла зі спеціальним брифінгом, на якому розкрила надані Україною деталі – Кремль нібито готував силові дії із залученням диверсантів з військовим вишколом з-поза меж країни – з Росії, Білорусі, а також Сербії і Чорногорії. 

Детальніше на цю тему - у відеоблозі ЄвроПравди та у статті Молдова з переворотом: навіщо Мая Санду змінює уряд під загрозою гібридного нападу РФ

Ще на цю тему