У Болгарії затримали сімох людей у справі про загибель 18 мігрантів у вантажівці

18:00 19.02.2023

Правоохоронці Болгарії затримали сімох людей у зв'язку з виявленням 18 померлих мігрантів з Афганістану в покинутій вантажівці напередодні.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AP.

Директор Національної слідчої служби Болгарії Борислав Сарафов підтвердив, що всі жертви померли від удушення. Він заявив, що йдеться про найбільший смертоносний інцидент за участю мігрантів у Болгарії.

Сарафов сказав, що люди загинули за 10-12 годин до того, як вантажівка була знайдена, і що контрабандисти втекли з місця події після того, як помітили смерті.

Протягом доби після виявлення вантажівки в різних районах Болгарії були затримані семеро підозрюваних. Попередні дані вказують, що вони належали до організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконним переправленням мігрантів від кордону з Туреччиною до кордону Болгарії та Сербії за 5-7 тисяч євро.

За словами міністра охорони здоров'я Болгарії Асена Меджидієва, поліція також знайшла у вантажівці 34 вцілілих мігрантів, більшість з яких були у дуже поганому фізичному стані.

Як повідомлялось, тіла 18 мігрантів були виявлені в п'ятницю в таємному відсіку під вантажем пиломатеріалів у вантажівці, яка була залишена на шосе недалеко від села Локорсько, за 20 кілометрів на північний схід від столиці Болгарії Софії.

Болгарія розташована на головному маршруті нелегальної міграції з Близького Сходу та Афганістану до Європи. Хоча вона встановила паркан з колючим дротом вздовж свого 259-кілометрового кордону з Туреччиною, за допомогою місцевих торговців людьми багатьом мігрантам все ж вдається потрапити в країну.