В Аргентині стурбовані кількістю вагітних росіянок, які приїжджають народжувати

16:30 11.02.2023

Влада Аргентини стурбована різким зростанням кількості вагітних російських жінок, які нещодавно в’їхали до країни, щоб народити дітей та отримати аргентинський паспорт.

Про це з посиланням на Міграційну службу Аргентини повідомляє АР, передає Укрінформ.

За словами національного директора з питань міграції Каріньяно, минулого тижня Міграційна служба заборонила шістьом вагітним російським жінкам в’їзд до Аргентини через підозру в неправдивості їхніх туристичних намірів, проте вони звернулись до суду й отримали дозвіл тимчасово в’їхати до країни.

«Кількість справді щодня дуже велика. Лише минулої ночі… прибули 33 російські громадянки з приблизно 32, 33, 34 тижнями вагітності», - сказав Каріньяно.

За її даними, минулого року в Аргентину в’їхали 21 757 російських громадян, в тому числі близько 10 500 вагітних жінок, і останніми місяцями їхня кількість швидко зростає.

«За останні три місяці в Аргентину в’їхало 5 819 жінок, які збиралися народити дітей», - сказала Каріньяно. 

Відповідно до місцевого законодавства, народжена на території Аргентини дитина одразу отримує аргентинське громадянство, що дозволяє її батькам також стати громадянами Аргентини в стислі терміни. 

Зважаючи на незвичність ситуації, аргентинські правоохоронці розпочали розслідування того, чи не стоїть за цим якась злочинна організація, яка привозить російських жінок до Аргентини. 

При цьому наголошується, що місцева влада не бачить проблем із прибуттям російських громадян в Аргентину, але хоче переконатися, що вони дійсно планують жити в цій країні.

«У нас немає жодних проблем із людьми будь-якої національності, які хочуть приїхати жити в Аргентину, хочуть виховувати тут своїх дітей та інвестувати в країну. Проблема в тому, що ці люди приїжджають, потім їдуть і не повертаються в Аргентину, але ж вони їдуть з аргентинським паспортом», - зазначила Каріньяно.

Як ідеться в повідомленні, Аргентина є країною, традиційно відкритою для іммігрантів, але після затримання в Словенії кількох російських шпигунів з аргентинськими паспортами в Міграційній службі стали прискіпливіше перевіряти росіян, які намагаються в’їхати до країни. 

Ще на цю тему