У Криму силовики рф катували екоактивіста Дмитра Демчука та допитували його доньку

20:40 10.02.2023

російські силовики прийшли з обшуками та катували активіста Дмитра Демчука із Судака, який займався висвітленням екологічних проблем у тимчасово окупованому Криму.

Про це повыдомляє Укрінформ.

«У Криму 9 лютого російські силовики провели обшуки в квартирі кримського активіста із Судака Дмитра Демчука, при цьому на нього здійснювали фізичний та психологічний тиск», - пише видання.

Як зазначається, за словами Демчука, російські силовики у масках зі зброєю потрапили до нього у квартиру. Чоловіку надягнули наручники, зачитали обвинувачення за статтею 282 кк рф (розпалювання ненависті чи ворожнечі, приниження людської гідності). Силовики влаштували допит його неповнолітній доньці, у квартирі провели обшук.

«Після обшуку в наручниках демонстративно провели по всьому двору нашого будинка і посадили до мікроавтобуса в супроводі озброєної охорони, яка всю дорогу погрожувала мене вивезти до лісу», - сказав активіст.

За словами Демчука, його привезли до Центру «Е» в Сімферополі, де у підвальному приміщенні допитували. За його словами, йому надягнули на голову капюшон та сильно вдарили по потилиці, також на нього чинили психологічний тиск. Він зазначає, що під тортурами був змушений визнати вину. Після цього його привезли на вокзал, звідки він поїхав додому.

«Один із учасників обшуку приїхав до мене додому, щоб допомогти «владнати» справу за винагороду, та в результаті поїхав, але пообіцяв мене посадити», - розповів активіст, додавши, що при обшуку в нього знайшли мисливську рушницю, за фактом чого склали ще один протокол.
 

Ще на цю тему