Справа МН17: Путін причетний до катастрофи

18:40 08.02.2023

Спільна слідча група (JIT) з розслідування щодо збиття літака рейсу МН17 у липні 2014 року в небі над Донеччиною дійшла висновку, що “є вагомі ознаки того, що президент росії приймав рішення щодо постачання тяжкого озброєння бойовикам “днр”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Президент росії путін дозволив використовувати зброю, з якої був збитий рейс MH17 над Україною в 2014 році”, - повідомила Спільна слідча група (JIT).

У JIT також підкреслили, що МН17 збив російський “Бук”.

Під час пресконференції журналістам представили аудіо файли, в яких росіяни говорять про те, що всі рішення щодо постачання “Буків” на територію України приймає найвище керівництво, тобто путін, а також аудіо розмови путіна та ігоря плотницького, лідера проросійських сепаратистів на сході України.

Також Спільна слідча група (JIT) повідомила, що незважаючи на те, що було виявлено багато нової інформації про різних причетних осіб до збиття літака рейсу МН17, докази наразі недостатньо конкретні, щоб призвести до нових судових переслідувань.

Спільна слідча група (JIT) розслідувала екіпаж “Бука” і осіб, відповідальних за постачання цієї системи озброєння.

У Гаазі в будівлі Євроюсту проходить пресконференція за результатами розслідування щодо ймовірної причетності вищого керівництва рф, яке вирішило поставити зброю та щодо екіпажу ЗРК “Бук”, з якого було збито літак Малайзійських авіаліній у липні 2014 року в небі над Донеччиною.

На пресконференції присутні представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України - держав, які є членами спільної слідчої групи з 2014 року.
 

Ще на цю тему