США передали Україні газотурбінну станцію General Electric, здатну живити о 100 тисяч будинків

10:40 08.02.2023

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) придбало у General Electric (GE) і передало Україні газотурбінну електростанцію, здатну живити до 100 тисяч будинків. 

Про це йдеться на сайті USAID, пише ZN.UA.

«Мобільна електростанція була виготовлена в Сполучених Штатах компанією GE Gas Power і має загальну вихідну потужність приблизно 28 МВт, чого достатньо, щоб забезпечити еквівалентну електроенергію щонайменше 100000 будинків», – повідомили USAID.

Таким чином США вирішили допомогти Україні долати наслідки регулярних російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі.

«Це допоможе Україні збільшити постачання електроенергії до будинків, лікарень, шкіл, постачальників критичної інфраструктури та інших установ, – йдеться у пресрелізі організації. – Мобільна електростанція може працювати в різних містах або регіонах залежно від потреби, зміцнюючи енергетичну безпеку України на тлі продовження ударів Російської Федерації по критичній інфраструктурі».

Електростанція вже в Україні. Про її отримання у своєму Telegram-каналі 7 лютого повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Скільки коштує ця газотурбінна станція, не відомо. Проте можна припустити, що її купівлю для України США профінансували з суми у 125 млн доларів, яку для України виділили у другій половині січня. Тоді йшлося, що Адміністрація президента США Джо Байдена спрямує ці гроші на закупівлю електричних деталей, обладнання та ресурсів, щоб допомогти українським фахівцям справлятися з наслідками обстрілів енергетичної інфраструктури держави з боку російських військ.
 

Ще на цю тему