Гендиректор російської авіакомпанії отримав підозру за незаконні рейси до Криму

17:20 06.02.2023

Гендиректор російської авіакомпанії «Сибір» отримав підозру за організацію незаконних перельотів із росії до тимчасово окупованого Криму та в зворотному напрямку.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополь, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру генеральному директору російської авіакомпанії. Його підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України до окупованого півострова Крим (ч. 3 ст. 332 ККУ)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний з 2014 року обіймав посаду генерального директора підсанкційної в Україні «авіакомпанії «Сибір».

Він організував злочинну схему, що полягала у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, з рф до тимчасово окупованого Криму та у зворотному напрямку.

У прокуратурі зазначають, що регулярні рейси «Москва-Сімферополь-Москва» здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Російська авіакомпанія під керівництвом підозрюваного з 2014 по 2019 роки здійснила щонайменше 1226 таких рейсів до закритого Україною аеропорту «Сімферополь», додали у прокуратурі.
 

Ще на цю тему