Україні треба зробити РФ знову залежною від керченського мосту – екс-глава ЦРУ

14:20 31.01.2023

Якщо Україні під час весняно-літнього наступу вдасться перебити сухопутний "коридор" Росії в Крим, це стане запорукою початку звільнення окупованого півострова.

Про це розповів в інтерв'ю The Washington Post екс-глава ЦРУ, командувач американського угруповання в Ірані генерал Девід Петреус, пише УНІАН.

На його думку, Україна не відмовиться від Криму після стількох жертв.

"Якщо вони (українці - УНІАН) зможуть, то у весняно-літньому наступі цього року розірвуть наземний зв'язок, який є у Росії, так званий наземний коридор, який Росія встановила і веде з Росії в Україну. Таким чином, вони (українці - УНІАН) блокують його. Тоді Росія залежить від мосту через Керченську протоку для постачання Криму. Якби ви могли знову його знести, а потім змусити його (ворога - УНІАН) покладатися на пороми, а потім, якщо б ви могли почати їх вибивати - ось це дуже, дуже складні дії і операції", - поділився Петреус.

Він зазначив, що українці проявили неймовірну винахідливість, ініціативу, майстерність.

"Якщо вони (українці - УНІАН) зможуть повністю ізолювати Крим і якщо для цього знайдуться високоточні боєприпаси з більшою дальністю - вони зможуть почати обстрілювати штаби Чорноморського флоту, різні авіабази, різні морські порти і все інше. Це, знову ж таки, не неймовірно, щоб ви могли достатньо ізолювати його (Крим - УНІАН)", - додав Петреус.
 

Ще на цю тему