Офіційний Кишинів і влада невизнаного Придністров’я планують зустріч у лютому

10:20 31.01.2023

Кишинів і Тирасполь планують зустріч у лютому, її ініціював Тирасполь через проєкт закону, який передбачає кримінальне покарання за сепаратизм. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише Європейська правда.

Так званий "глава МЗС" Придністров’я Віталій Ігнатьєв заявив, що надіслав політичному представнику Молдови запит щодо проєкту закону, який передбачає кримінальну відповідальність за сепаратизм, оскільки він "може зашкодити перемовному процесу" між Тирасполем і Кишиневом. 

На запит видання у Бюро реінтеграції повідомили, що вже підтвердили згоду провести таку зустріч, але точно визначеної дати поки немає. Тирасполь запропонував провести її 17 лютого. 

"Що стосується законодавчої ініціативи (...) - цей проєкт не вплине на перемовний процес, він спрямований на зміцнення безпеки держави та запобігання й боротьбу з ризиками і загрозами суверенітету і територіальній цілісності Молдови", - зазначили у Бюро реінтеграції щодо законопроєкту. 

Проєкт, про який ідеться, вже схвалений у першому читанні. Він передбачає внесення у Кримінальний кодекс відповідальності за сепаратизм як дії, спрямовані на відокремлення частини території Молдови, або ж поширення інформації з підбурюванням до таких дій.
 

Ще на цю тему