До Кримської платформи приєдналася ще одна країна: тепер там більше 60 держав

10:40 27.01.2023

До переговорного майданчика з деокупації "Кримська платформа" приєдналася Коста-Рика.

Про це повіломила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Facebook, пише Украхнська правда.

За її словами, тепер цей унікальний формат об’єднує вже понад 60 держав та міжнародних організацій з Європи, Північної та Південної Америк, Азії та Африки.

На думку Джепарової, розширення Кримської платформи за рахунок країн Глобального Півдня - це підтвердження того, що питання деокупації Криму є пріоритетним для всього світу.

Дипломатка наголосила, що завдяки платформі Україна повернула Крим у міжнародний порядок денний та мобілізувала цілу коаліцію держав довкола нашого національного інтересу.

Вона анонсувала у 2023 році ще більше розгортання діяльності Кримської платформи. Адже вона має потенціал та вже стає майданчиком для деокупації не лише Криму, а й усіх інших українських територій.

"Зараз ми активно готуємо Чорноморську безпекову конференцію, а також інші спільні заходи з партнерами по КП напередодні роковин з початку агресії та повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Так само є чітке бажання наших депутатів та керівництва Верховної Ради розвивати парламентський трек. Впевнена, що цьогоріч Кримська Платформа продовжить зростати як кількісно, так і якісно та змінить своєї акценти з деокупації на реінтеграцію наших територій", - повідомила Джапарова.
 

Ще на цю тему