У росії вже погрожують Молдові через натяки Санду про можливість приєднатись до НАТО

11:40 24.01.2023

російські політики погрожують Молдові через заяви керівництва країни про наявність дискусій щодо можливості вступу до НАТО.

Як передає Укрінформ, російські пропагандистські ЗМІ поширюють висловлювання голови комітету держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язку зі співвітчизниками леоніда калашникова, який заявив, що вступ Молдови до НАТО може призвести до «руйнування державності» цієї країни. 

"Якщо вони думають, що вони, як Фінляндія чи Швеція, під шумок, швиденько, користуючись ситуацією, можуть вступити в НАТО і нічого їм за це у власній країні не буде, то вони повинні згадати про інше. Про те, що у Фінляндії дві державні мови і там поважають народи, які населяють країну. А в них є Гагаузія і Придністров'я, яке населене російськомовним населенням і яке свою волю давно, на початку 1990-х, висловило", - сказав він.


За словами Калашникова, ставлення росії до можливого вступу Молдови до НАТО буде негативним, оскільки це "загроза безпеці" рф.

Нагадаємо: раніше президентка Молдови Мая Санду заявила, що вторгнення росії в Україну спонукає Молдову замислитися над тим, щоб відійти від закріпленого конституцією нейтрального статусу й приєднатися до "ширшого альянсу" і що в країні триває дискусія щодо здатності оборонятися.

Ще на цю тему