Болгарія майже вдвічі збільшить потужності газосховищ

16:00 22.01.2023

Болгарія розпочала проєкт зі збільшення майже вдвічі своїх газових сховищ, підписавши в п'ятницю угоду на суму 152 млн євро між оператором газотранспортної системи "Булгартрансгаз" і консорціумом під керівництвом Болгарії.

Про це повідомляє Reuters, пише Європейська правда.

Єдине в країні газосховище "Чирен" буде розширено до 1 мільярда кубометрів з 550 мільйонів кубометрів до кінця 2024 року. Проєкт коштуватиме приблизно 306 мільйонів євро.

"Проєкт представляє інтерес не тільки для Болгарії, але й для регіонального ринку", - заявив журналістам генеральний директор "Булгартрансгазу" Владімір Малінов.

Росія припинила постачання газу до Болгарії у квітні минулого року після того, як Софія відмовилася платити в рублях. Відтоді Софія активізувала зусилля, щоб захиститися від перебоїв у постачанні.

За словами Малінова, компанії з сусідніх Греції та Північної Македонії висловили зацікавленість у бронюванні потужностей на об'єкті, розташованому приблизно за 125 км на північ від Софії.

Роботи виконуватиме консорціум на чолі з будівельною компанією "Главболгарстрой", яка виграла тендер на будівництво наземних об'єктів, включаючи газокомпресорну станцію.

"Булгартрансгаз" планує підписати угоди на будівництво трубопроводу, який з'єднає об'єкт з газовою мережею, та на підземне буріння, що дозволить йому зберігати більше природного газу і використовувати до 10 млн кубометрів газу на добу порівняно з 4,7 млн кубометрів на даний момент.
 

Теми:

Ще на цю тему