Нігерія отримає 25 тисяч тонн зерна за програмою Grain from Ukraine

20:00 13.01.2023

Нігерія отримає від України 25 тисяч тонн зерна за гуманітарною програмою Grain from Ukraine, яка передбачає відправку продовольства в країни, що найбільше цього потребують.

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського з міністром закордонних справ Федеративної Республіки Нігерія Джеффрі Онйєамамом і міністром сільського господарства та розвитку села Республіки Мохаммадом Махмудом Абубакаром. Зустріч відбулася у рамках офіційного візиту делегації Мінагропроду до країн Африки, повідомляє видання Порти України.

Навіть попри війну Україна продовжує забезпечувати продовольством країни, які найбільше цього потребують. З цією метою у рамках ініціативи Grain from Ukraine до Нігерії буде направлено 25 тисяч тонн зерна”, — наголосив Сольський.

Постачання продовольства планується у найближчі місяці.

Grain from Ukraine — продовольча ініціатива, спрямована на забезпечення зерном країни, які опинилися на межі голоду. Вона реалізується в партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Про фінансову участь у програмі заявили понад 30 держав та Європейський Союз. Обсяг акумульованих коштів, наданих міжнародними партнерами для української ініціативи Grain from Ukraine становить майже $200 млн.

Перше судно Nord Vind (прапор — Барбадос) за цією програмою 3 грудня прибуло до порту Джибуті, звідки 25 тис. тонн пшениці було доставлено мешканцям Ефіопії. Загалом у межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

23 грудня Кабінет міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої збільшив на 21 тис метричних тонн обсяг гуманітарної допомоги у вигляді зерна, яку Україна надає країнам Африки та Азії.

У листопаді Кабінет міністрів ухвалив постанову №1313, якою доручив Міністерству внутрішніх справ та Державній службі з надзвичайних ситуацій поставити пшеницю та/або кукурудзу загальним обсягом до 125 тис. метричних тонн державам Африки та Азії, як гуманітарну допомогу.
 

Ще на цю тему