Російський «Лукойл» вибув зі списку найбільших фрахтувальників танкерів

13:00 10.01.2023

Російська нафтова компанія «Лукойл» внаслідок санкцій щодо постачань із Росії вибула зі списку найбільших світових фрахтувальників танкерів.

Как сообщает издание «ПОРТІ УКРАІНИ» такі дані у своєму звіті наводить консалтингова та брокерська компанія Poten & Partners, повідомляє SeaNews.

Покупки та/або відвантаження російської нафти стали неоднозначними на тлі санкцій щодо цієї країни. Це призвело до зміни ринку фрахтування. В основному це виражалося в різкій зміні глобальних торгових потоків”, — йдеться у звіті.

За даними Poten & Partners, за підсумками 2022 року найбільшим фрахтувальником великотоннажних танкерів стала китайська газохімічна компанія Unipec — на її рахунку за звітний період 746 договорів фрахтування. На другому місці у списку найбільших фрахтувальників ExxonMobil, на третьому — Shell. У той же час із топ-10 вибув Equinor, але увійшла SK Corp.

У сегменті Suezmax одразу на перше місце з 9-го місця, яке він займав минулого року, піднявся Total, а ExxonMobil перемістився з 7-го на 2-е місце. Російський фрахтувальник «Лукойл» вибув з десятки, поступившись місцем індійській IOC.

У сегменті Aframax лідером за кількістю зареєстрованих угод на спотовому ринку в 2022 став Shell, потім йде Vitol, на третьому місці — bp. За підсумками 2022 року «Лукойл» та Aramco не увійшли до цього списку, серед новачків у топі фрахтувальників — PTT та Phillips.

За даними Poten & Partners, загалом кількість зареєстрованих угод на спотовому ринку 2022 року скоротилася порівняно з 2021 роком на 8%. При цьому кількість угод у сегменті великотоннажних танкерів (VLCC) зросла на 23%, у сегментах Suezmax та Aframax — знизилася на 15% та 22% відповідно.

Зростання кількості договорів фрахтування VLCC пов’язане зі значним збільшенням числа рейсів на короткі відстані, а скорочення в сегментах Aframax та Suezmax — із санкціями щодо Росії. Було менше перевезень на внутрішньорегіональних маршрутах на порти Північної Європи/Великобританії та Середземномор’я та більше перевезень на довгому плечі, зокрема до Азії”, — зазначають у консалтинговій компанії.

Згідно з прогнозом Poten & Partners, високий попит на танкери у 2023 році збережеться, оскільки найбільші глобальні покупці нафти накопичуватимуть запаси.

Ще на цю тему