У Румунії з січня почнуть діяти граничні ціни на енергоносії для населення й бізнесу

16:40 30.12.2022

У Румунії з січня на два роки запроваджуються граничні ціни на енергоносії, щоб спростити становище населення та бізнесу.

Про це повідомляє Digi24, пише Європейська правда.

Пільговий період діятиме з 1 січня до 31 березня 2025 року автоматично, без необхідності подавати заявки (крім деяких категорій), залежно від обсягів споживання конкретного споживача. 

Максимальне обмеження ціни становитиме 0,68 лей за кіловат-годину, включно з ПДВ, для домогосподарств, які споживають до 100 кіловат-година на місяць; для домогосподарств, які споживають більше, але використовують вдома специфічне медичне обладнання через свій стан здоров’я, або ж мають від трьох дітей (у тому числі віком до 26 років, якщо вони ще навчаються), чи є батьками-одинаками. 

Для споживачів, які споживають від понад 100 до 225 кіловат-год на місяць, обмеження ціни становитиме 0,80 лей за кіловат-годину; до 300 кіловат-год - 1, 3 лей за кіловат-годину.

Окрему сітку запровадили для юридичних осіб, залежно від обсягів споживання та категорії (надавачі суспільно-важливих послуг, малий бізнес, індустрія харчових продуктів, наукові установи тощо).
 

Ще на цю тему