У Криму заарештували мешканців села, які слухали українські пісні

11:20 29.12.2022

Кіровський районний суд в анексованому Криму заарештував трьох мешканців села Золоте Поле. Їх звинувачують у публічній демонстрації нацистської символіки та дискредитації російської армії.

Про це повідомляє російська редакція Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

За даними суду, троє молодих людей увечері біля місцевого магазину слухали українські пісні та голосно підспівували. Обвинувачені визнали провину. Їм призначили адміністративний арешт на 11, 12 та 13 діб, а також штрафи у розмірі від 30 до 35 тисяч рублів.

За інформацією "Медіазони", одним із заарештованих може бути кримчанин Валентин Комісаренко, якого раніше вже штрафували на 45 тисяч рублів за аналогічне правопорушення. 11 грудня він голосно увімкнув у себе в машині українську пісню "Червона калина".

Видання зазначає, що це не перший випадок, коли прослуховування української музики прирівнюється російською владою до виправдання нацизму. Наприклад, у вересні в Криму суд заарештував на 13 діб, а також оштрафував на 100 тисяч рублів, викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова. Він увімкнув у стінах навчального закладу українську пісню "Байрактар".

Ще на цю тему