Казахстан допоможе росії з авіакомплектуючими та літаками

10:40 27.12.2022

Міністр з промисловості та АПК ЄЕК Артак Камалян повідомив, що існують домовленості з білоруськими та казахстанськими підприємствами щодо виробництва авіаційних комплектуючих та літаків.

Про це повідомляє УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

За його Камаляна, країни Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) готові допомогти росії з виробництвом авіакомплектуючих та літаків.

Цитата

"У цивільному авіабудуванні ми ведемо роботу ще з 2020 року. Зокрема, є певні домовленості між корпорацією "Іркут" та білоруськими підприємствами (МОЗДА, 558 АРЗ, Оршанський АРЗ, МПЗ, УП "ІТЦ "Горизонт"), які готові випускати комплектуючі для МС-21. Опрацьовується організація спільного виробництва ЛМС "Байкал" на базі ТОВ "Казахстанська авіаційна індустрія" в Казахстані", - зазначив Камалян.

Спільно з бізнесом складено перелік авіакомплектуючих, за якими російські виробники авіаційної техніки потребують імпортозаміщення. Наразі збираються заявки від підприємств, які готові виробляти ці комплектуючі для підприємств РФ. Але питання непросте і нешвидке, оскільки потрібна сувора сертифікація продукції та комплектуючих.

Теми:

Ще на цю тему