У Молдові відповіли росії на погрози через співпрацю з НАТО

13:00 25.12.2022

У Молдові відреагували на заяву заступника міністра закордонних справ РФ Михайла Галузіна, що зближення Молдови з НАТО наближає країну до "катастрофи". 

Спікер МЗС Молдови Данієл Воде розцінив це як погрозу і заявив, що Молдова – "вільна країна і це наше рішення, як розвивати нашу країну", пише ЛІГА.Новини.

Галузін в інтерв'ю російському пропагандистському ресурсу "РИА Новости" сказав, що "активізація співробітництва Кишинева з країнами НАТО у військовій та військово-технічній сферах є фактором, який більшою мірою підриває безпеку самої Молдови".

"Як показує досвід, безрозсудне накачування тієї чи іншої країни західними озброєннями чи розміщення на її території натовських контингентів аж ніяк не додає їй безпеки та суверенітету, а, навпаки, наближає до катастрофи. Сумний досвід України з молдовської землі, гадаю, видно дуже чітко", – сказав представник МЗС РФ.

Спікер МЗС Молдови відповів: "Ми відкидаємо погрози, висловлені заступником міністра закордонних справ Росії Михайлом Галузіним в інтерв'ю російській пресі напередодні Різдва".

Воде зазначив, що Молодова – "мирна і нейтральна держава", але "нейтралітет не означає самоізоляції, демілітаризації чи байдужості до того, що відбувається у світі".

"Ми зацікавлені у зміцненні нашої стійкості, зокрема через НАТО, найпотужніший політико-військовий союз у світі. Наша співпраця з організацією є прозорою і заснованою на добре відомих рамках..." – написав речник МЗС Молдови.

Він також зазначив, що "ми живемо у складному регіоні, який постраждав від жорстокої агресії Росії проти України, факт, який має драматичні наслідки для нашої країни".

"Нам потрібна вся солідарність наших друзів, щоб подолати численні гібридні проблеми, з якими ми стикаємося. Ми вільна країна і це наше рішення, як розвивати нашу країну", – підсумував Воде.
 

Ще на цю тему