"Невелика країна з великим серцем": Ісландія передала ЗСУ зимовий одяг

17:40 21.12.2022

Україна отримала від Ісландії близько 12 тисяч одиниць різноманітного зимового одягу для військовослужбовців Збройних Сил.

Про це, як пише "Європейська правда", в середу повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Йдеться про шкарпетки, підштанники та светри з мериносової вовни, головні убори, зимові рукавиці взуття та верхній одяг.

"У "країні гейзерів" було організовано загальнонаціональний марафон із в’язання населенням, зокрема шкарпеток і светрів із вовни для Збройних Сил України. До цього процесу безпосередньо долучилося і керівництво Ісландії", – уточнюють у Генштабі.

Там кажуть, що більшість зимового одягу передадуть двом бойовим бригадам, решту – передадуть до військових шпиталів, пожежним і ремонтникам.

"Збройні Сили України дякують за підтримку і теплоту невеликої країни з великим серцем", – підкреслили у Генштабі ЗСУ.

Раніше Ісландія пообіцяла виділити загалом 3 млн доларів підтримки для підтримки енергосистеми та фінансової стабільності України.

Нагадаємо, що низка союзників України вже передали на потреби Збройних Сил зимовий одяг та інші теплі речі. Зокрема міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у вівторок відзвітував, що Лондон уже передав сотні генераторів і комплекти зимової форми для українських військовослужбовців.

Ще на цю тему