Україна отримала від USAID енергообладнання на понад $100 тисяч

17:40 19.12.2022

Україна безкоштовно отримала 105 одиниць енергетичного обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на суму понад 100 тис. доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Нове обладнання загальною вартістю понад 100 тисяч доларів від наших американських партнерів з USAID вже готується для встановлення на одну з пошкоджених обстрілами росіян підстанцій. Це пристрої, які дозволяють керувати технологічними процесами та моніторити ключові технологічні параметри роботи підстанції, вчасно виявляти проблеми в обладнанні та запобігати виникненню аварій. 105 одиниць такого обладнання безкоштовно надали для «Укренерго» наші партнери з USAID Проєкт енергетичної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обладнання було виготовлено спеціально під потреби «Укренерго» провідною американською компанією SEL (Schweitzer Engineering Laboratories) у максимально стислі терміни.

«Це та інше ключове замінене обладнання дозволять відновити роботу підстанції, а з нею – і стабільність енергопостачання у регіоні, який наразі потерпає від дефіциту потужності, передача якої ускладнена через пошкодження ключових об’єктів генерації та передачі», – додали в Укренерго.

Як повідомлялося, за словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, американські партнери є одними із лідерів щодо допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення уже надано понад $145 млн виключно на ремонт та підтримку українських енергомереж.

Ще на цю тему