З 24 лютого США надали Україні понад $19,3 мільярда безпекової допомоги

08:00 18.12.2022

Від початку широкомасштабної агресії рф проти України Сполучені Штати Америки надали Україні понад 19,3 мільярда доларів безпекової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час брифінгу у Вашингтоні прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

"Починаючи з 2014 року, Сполучені Штати виділили близько 22,1 млрд дол. на допомогу Україні у безпековій сфері і понад 19,3 млрд дол. з початку неспровокованого і жорстокого повномасштабного вторгнення росії 24 лютого", - заявив він.

Він запевнив, що з метою задоволення зростаючих потреб України на полі бою США "продовжуватимуть тісно співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб надати Україні ключові можливості та допомогу, включаючи тренування".

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму $275 мільйонів, який включав ракети для систем HIMARS, 80 тисяч снарядів калібру 155 мм, засоби протидії БПЛА, броньовані транспортери HMMWV, близько 150 електрогенераторів та інше обладнання.

Ще на цю тему