Після деокупації у Криму переглянуть практично всі російські «судові рішення» – Ташева

15:20 16.12.2022

Українська влада після деокупації Криму має намір переглянути практично всі судові рішення, які підконтрольні Росії суди винесли на території Криму та Севастополя з 2014 року. 

Про це у своїй колонці в «Українській правді» заявила представник президента України в АРК Таміла Ташева, пише Крим.Реалії.

«Іншийі важливий момент – судові рішення. Ймовірно, переглядати доведеться практично всі рішення, винесені окупаційними судами протягом понад 8 років окупації півострова. Але попереду процедура, почерговість пріоритетність перегляду. Насамперед, йтиметься про ті справи, в яких зафіксовано порушення прав людин ій ті, в яких однією із сторін були окупаційні адміністрації», – написала Ташева.

При цьому вона зазначила, що «політв'язні, які перебувають у місцях несвободи через сфальшовані звинувачення від окупантів із вироками окупаційних судів, будуть звільнені навіть без перегляду справ».

За інформацією представника президента України в АРК, наразі у Криму заарештовано та засуджено щонайменше 155 громадян України, яких утримують на півострові або в РФ. 109 із цих політв'язнів – кримські татари.

Раніше перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар повідомила, що понад 140 громадян України наразі залишаються незаконно заарештованими Росією за політично вмотивованими обвинуваченнями. За її словами, кількість українських політв'язнів у РФ продовжує зростати.
 

Ще на цю тему