Франція припинить трансляцію трьох пропагандистських каналів РФ

09:00 16.12.2022

Державна рада Франції призупинила дію рішення французького медіарегулятора Arcom, який відмовився заборонити трансляцію російських пропагандистських каналів французьким супутниковим оператором Eutelsat. Тепер Eutelsat більше не транслюватиме Росія 1, Перший канал та НТВ, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Судовий розгляд щодо заборони російської ТБ-пропаганди підтримали "Репортери без кордонів", уточнив міністр.

"Коли стало ясно, що французький оператор супутникового зв'язку Eutelsat продовжує транслювати російські пропагандистські канали, ми почали активно працювати щодо припинення цього процесу. Від переговорів із міністрами Франції до публікацій у французьких медіа, де я пояснював, чому це небезпечно для самих французів", – розповів Ткаченко.

Процес припинення мовлення зрушився з місця, коли делегація Мінкульту зустрілася з Антуаном Бернардом, директором з адвокації та стратегічних судових процесів "Репортерів без кордонів".

"Саме він на чолі з генеральним секретарем організації Крістофом Делуаром очолили нашу ініціативу в судовому порядку заборонити мовлення Росія 1, Перший канал та НТВ через Eutelsat", – додав міністр.

У результаті "Репортери без кордонів" виграли суд.

Теми:

Ще на цю тему